σχολή χορού

Έλενα Μιχαήλου – Υποδιεύθυνση & Διδασκαλία

Η Έλενα Μιχαήλου γεννήθηκε στην Στοκχόλμη, με σπουδές σε χορό (Κρατική Σχολή Χορού & Μοριάνοβα), μουσική (ανώτερα θεωρητικά – Ειδικό Αρμονίας, Ωδείο Φίλιππος Νάκας),
παιδαγωγικά (Pedagogical Institute of Athens) και
πρωτόγονη έκφραση (πρόγραμμα εκπαίδευσης DRLST CID/Dans Rythme Lien Social et Therapie-δίκτυο Χοροθεραπευτών μέσω του ρυθμού & Διεθνές Συμβούλιου Χορού).

Είναι μια από τις πιο δραστήριες μουσικοπαιδαγωγούς στην Ελλάδα, με ειδίκευση στην μουσικοκινητική αγωγή (Μεταπτυχιακό Κύκλο Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραΐτη) και το Orff Institute στο Mozarteum του Salzburg.

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια κίνησης, χορού, contact improvisation, χοροθεραπείας,  φωνητικής, ειδικής αγωγής.

Έχει παρουσιάσει προγράμματα και εργαστήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως Δελφικοί Αγώνες, Columbia University, Village Community School, Trevor School και Skidmore College New York, American Orff Association, Hellenic Center London.

Υπεύθυνη των τμημάτων μουσικοκινητικής αγωγής του Δήμου Μαρκοπούλου 2006 -2010 και στο θεατρικό εργαστήρι των Περιάκτων 2005-2008.

Έχει διδάξει στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, στο πειραματικό ολοήμερο Δημοτικό του Λαυρίου, σε σχολεία στην Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τη Σχολή Μωραΐτη, την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ίδρυμα Νιάρχος και με το Ινστιτούτο Ισιδώρας Ντάνκαν της Νέας Υόρκης.

Συνδιοργανώτρια και εισηγήτρια του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff (2002).

Συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις στην ΝΕΤ Συν & Πλην, SKAI, περιοδικό «Ρυθμοί». Έχει παρουσιαστεί και συμμετάσχει σε συζητήσεις για το σύστημα Orff στην Ελλάδα, στα ΜΜΕ ( ΝΕΤ «Συν & Πλην», SKAI κλπ.), καθώς και σε συνέδρια, ημερίδες και αφιερώματα για το παιδί (παγκόσμια ημέρα κατά της βίας, παιδί και internet, young steps festival κλπ..

Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τον πρωταθλητισμό (Βόλεϊ Α2 εθνική).

Μέλος του ΕΣΜΑ και αντιπρόεδρος αυτού από το 1999 ως το 2003.

Ιδρύτρια  του ArtEscape  https://www.facebook.com/artnatureretreat/.

Έχει συμμετάσχει στην παράσταση «GENERATOR» του Δημήτρη Βασιλάκη ένα jazz θεατρικό/multi performance, ποίηση, live music στο Cartel Τεχνοχώρο και στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Βραυρώνας.

http://www.youtube.com/watch?v=BQolk25HD7M

http://www.youtube.com/watch?v=fJ8T-S1n9SQ

Από το 2017, είναι υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον Απολλώνιο Βοτανικό Κήπο των Δελφών.

Συνεργάζεται με τη σχολή χορού Ματέϋ και από το 2019 είναι υποδιευθύντρια της σχολής. www.matey.gr

Παντρεμένη με τον σαξοφωνίστα/συνθέτη και πανεπιστημιακό Δημήτρη Βασιλάκη www.dimitriosvassilakis.com και μητέρα του Νέστορα.

Επικοινωνία: +30 6946493329 [email protected]
fb: /ElenaMichailou

Σχολή Ματέϋ © 2014 | Κατασκευη Ιστοσελιδων – Web Builders