σχολή χορού

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να αρχίσουν χορό;

Στη Σχολή Ματέϋ, Παιδική Γυμναστική και Παιδικό Χορό παρακολουθούν παιδιά που έχουν συμπληρώσει τα 3,5 χρόνια.

Γιατί να κάνει το παιδί μου χορό;

Ένα παιδί που κάνει χορό γυμνάζει με ασφαλή τρόπο το σώμα του, εκτονώνει την ενέργειά του, εκφράζει την ψυχή του και ενισχύει την αυτοπεποίθησή του. Έρχεται σε επαφή με την μουσική και τον ρυθμό και εξωτερικεύει μέσα από την κίνηση τα συναισθήματά του.

Ποιο σύστημα κλασικού μπαλέτου διδάσκεται στη σχολή;

Στη Σχολή διδάσκεται το αγγλικό σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, RAD (Royal Academy of Dance).

Ποια είναι η RAD και γιατί να επιλέξω αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας;

Η RAD είναι ένας διεθνής φορέας εκπαίδευσης χορευτών και καθηγητών κλασικού μπαλέτου που ιδρύθηκε το 1920. Οι μαθητές που έχουν έναν εγκεκριμένο καθηγητή από την RAD, είναι σίγουροι ότι η ύλη που διδάσκονται είναι σύμφωνη με τις αρχές διδασκαλίας της RAD, ολοκληρωμένη και σωστά δομημένη.

Ποιες είναι οι τάξεις του μπαλέτου;

Τάξεις PRE-PRIMARY / PRIMARY (για παιδιά από 6 ετών)

Προσχολικά προγράμματα με τα οποία τα μικρά παιδιά αρχίζουν τις σπουδές τους, όπου αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες κίνησης, γνώσης μουσικής, ερμηνείας και δημιουργικότητας. Τα μαθήματα ακολουθούν θέματα με σκοπό να ενθαρρύνουν την συμμετοχή, την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση. Επίσης προετοιμάζουν τους μαθητές για την είσοδο στα Graded επίπεδα.

Τάξεις GRADE 1-5 (Ερασιτεχνικά παιδικά τμήματα)

Τα Graded επίπεδα παρέχουν μια ευρεία πρακτική εκπαίδευση στο χορό με σκοπό την ανάπτυξη τεχνικής, έκφρασης και μουσικότητας. Ενσωματώνουν μπαλέτο, ελεύθερη κίνηση και το χορό κάρακτερ.

Τάξεις GRADE 6-8 (Ερασιτεχνικές ανώτερες βαθμίδες)

Τάξεις INTERMEDIATE FOUNDATION, INTERMEDIATΕ ADVANCED FOUNDATION, ADVANCED 1 και 2 (Επαγγελματικές χορευτικές βαθμίδες)

Τα Vocational Graded επίπεδα προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση αναπτύσσοντας την τεχνική, μουσικότητα και ερμηνεία και εισάγει την τεχνική της pointe για τις μαθήτριες. Προετοιμάζουν τους μαθητές για μια καριέρα χορού (χορεύτρια και δασκάλα).

Το Solo Seal Award είναι η υψηλότερη βαθμίδα των Vocational Graded επιπέδων.

Η  RAD  επίσης προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα σε αυτούς που επιθυμούν  να ακολουθήσουν καριέρα δασκάλου είτε φοιτώντας στην RAD  στο Λονδίνο  είτε ακολουθώντας μαθήματα στις εξουσιοδοτημένες σχολές σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Υπάρχει πρόγραμμα για απόκτηση ενός πρώτου διπλώματος διδασκαλίας αλλά και προγράμματα μέχρι και για μεταπτυχιακά διπλώματα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo σύστημα διδασκαλίας της Royal Academy of Dance στην επίσημη ιστοδελίδα www.rad.org.uk

Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν στη σχολή τα μαθήματα;

Αρχίζουν την 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στο τέλος Ιουνίου.

Τι ρούχα φοράμε στο μάθημα του μπαλέτου;

  • Φοράμε ροζ καλσόν ή καλτσάκια όταν έχει ζέστη.
  • Κορμάκι σε χρώμα και σχέδιο που συστήνει η Σχολή.
  • Ροζ δερμάτινα παπούτσια μπαλέτου.
  • Παπούτσια Character και φούστα για τα παιδιά από Grade 1-5.

Πώς πρέπει να έχω τα μαλλιά μου;

Τα μαλλιά πρέπει να είναι με ασφαλή τρόπο πιασμένα ώστε να μην κρύβουν το πρόσωπο και το λαιμό.

Γιατί δεν φοράμε κοσμήματα;

Για λόγους ασφαλείας, αποφυγής τραυματισμού ή κάποιου ατυχήματος, δεν πρέπει να φοράμε κοσμήματα ή μακριά σκουλαρίκια. Επίσης δεν μασάμε τσίχλα.

Γιατί φοράμε συγκεκριμένα ρούχα;

Οι νεαρές χορεύτριες θα πρέπει να φορούν τα ρούχα που συστήνει η Σχολή. Η επιμέλεια της εμφάνισής τους δείχνει πειθαρχία, συγκέντρωση, συνέπεια και σεβασμό τόσο προς την τέχνη του μπαλέτου όσο και προς το δάσκαλο.

Πότε μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα οι γονείς;

Οι γονείς μπορούν να βλέπουν την πρόοδο των παιδιών τους στα ανοικτά μαθήματα. Αυτά γίνονται δύο φορές το χρόνο, το Δεκέμβριο και τον Ιούνιο.

Η σχολή πότε κάνει παράσταση χορού;

Η σχολή κάνει παράσταση χορού κάθε 3 χρόνια ή όποτε άλλοτε κρίνει ότι είναι εφικτό. Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση είναι προαιρετική, αλλά συστήνεται.

Τι είναι οι εξετάσεις της RAD;

Η RAD διοργανώνει εξετάσεις αξιολόγησης των μαθητών, οι οποίοι παρουσιάζουν την προβλεπόμενη ύλη του επιπέδου τους σε εγκεκριμένη εξετάστρια της RAD. Για τη συμμετοχή τους λαμβάνουν πιστοποιητικό της Ακαδημίας, αναλυτική αξιολόγηση της παρουσίασης τους, καθώς και μετάλλιο.

Είναι υποχρεωτικές οι εξετάσεις;

Όχι δεν είναι, αλλά συστήνονται.

Πότε ένα παιδί φοράει πουέντ;

Ένα παιδί μπορεί να φορέσει πούεντ 11-12 ετών και με τη σύμφωνη γνώμη της δασκάλας του. Σε αυτή την ηλικία το μυοσκελετικό του σύστημα είναι συνήθως έτοιμο γι αυτού του είδους άσκηση.
Σχολή Ματέϋ © 2014 | Κατασκευη Ιστοσελιδων – Web Builders