σχολή χορού

Έρχονται Χριστούγεννα! Σεμινάριο πρόταση για μια Γιορτή

«Έρχονται Χριστούγεννα!»
Σεμινάριο-πρόταση για μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Ζωντανεύουμε ένα λαϊκό παραμύθι και αυτοσχεδιάζουμε με τους καλικάντζαρους.
Χρησιμοποιώντας τα “εργαλεία” της Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff στήνουμε μια παράσταση με οδηγό τη φαντασία, το μύθο, τη δημιουργική κίνηση, την παντομίμα, τα κρουστά όργανα, την ορχήστρα Orff, το τραγούδι, το χορό. Συνοδοιπόροι σε αυτό το δρώμενο θα είναι η Άννα Ματέϋ και η Έλενα Μιχαήλου.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, χορευτές, μουσικούς…και σε όποιον θέλει να ξαναγίνει παιδί!
Φορέστε άνετα ρούχα, κάλτσες που δε γλιστράνε και… ελάτε!

Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες
Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρες: 2:30- 8:15μ.μ.
ώρα προσέλευσης 2:00μ.μ
Σχολή Χορού Ματέϋ
Πορφυρίωνος 1 & Κυπρίων Αγωνιστών, Ν.Μαρούσι
(πίσω από τα εκπαιδευτήρια Δούκα) 7΄με τα πόδια από τη Λ.Πεντέλης (στάση Πλ. Βριλησσίων)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
στο inbox του https://www.facebook.com/ElenaMichailou,
στο mail [email protected]
και στο 6946493329.

www.matey.gr
https://www.facebook.com/MateyDanceSchool/

Κόστος συμμετοχής: 45€ και 40€ για μέλη του Συλλόγου ΕΣΜΑ Carl Orff (στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.)
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και ηλεκτρονικό υλικό, χρήσιμο εργαλείο για την τάξη.
Η Άννα Ματέϋ γεννήθηκε στη Ζυρίχη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εγγονή της Πολυξένης Ματέϋ, συνεργάτης του Carl Orff, η οποία ίδρυσε τη Σχολή το 1938. Μεγάλωσε παρακολουθώντας καθημερινά τα τμήματα χορού και Orff της Σχολής Ματέϋ. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού, με δασκάλες όπως η Ζουζού Νικολούδη, η Ντόρα Τσάτσου και η Σοφία Σπυράτου. Μαθήτευσε στον Matt Mattox, Τζαζ Freestyle Dancing, στη Γαλλία. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής στο Orff Institute του Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Έχει οργανώσει και διδάξει σε σεμινάρια Orff, για ενήλικες στην Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Από το 1991 διευθύνει τη Σχολή Χορού Ματέϋ στο νέο κτήριο, στο Ν.Μαρούσι, συνεχίζοντας την παράδοση και διδάσκει χορό και μουσικοκινητική αγωγή C.Orff (τμήματα παιδιών και ενηλίκων). Ιδρυτικό μέλος του ΕΣΜΑ και αντιπρόεδρος αυτού έως το 1999. Έχει συμμετάσχει με τα παιδιά της σχολής σε πολλές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκπομπές στην τηλεόραση.
www.matey.gr

Η Έλενα Μιχαήλου – Βασιλάκη γεννήθηκε στην Στοκχόλμη, με σπουδές σε χορό, μουσική, παιδαγωγικά είναι μια από τις πιο δραστήριες μουσικοπαιδαγωγούς στην Ελλάδα, με ειδίκευση στην μουσικοκινητική αγωγή από την σχολή Μωραΐτη και το Orff Institute του Mozarteum στο Salzburg. Έχει παρουσιάσει προγράμματα και εργαστήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως Δελφικοί Αγώνες, Columbia University, Village Community School, Trevor School και Skidmore College New York, American Orff Association, Hellenic Center London. Υπεύθυνη των τμημάτων μουσικοκινητικής αγωγής του Δήμου Μαρκοπούλου 2006 -2010 και στο θεατρικό εργαστήρι των Περιάκτων 2005-2008. Έχει διδάξει στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, στο πειραματικό ολοήμερο Δημοτικό του Λαυρίου, σε σχολεία στην Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τη Σχολή Μωραΐτη και το Ινστιτούτο Ισιδώρας Ντάνκαν της Νέας Υόρκης.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα της στο περιοδικό «Ρυθμοί». Έχει παρουσιαστεί και συμμετάσχει σε συζητήσεις για το σύστημα Orff στην Ελλάδα, στα ΜΜΕ ( ΝΕΤ «Συν & Πλην», SKAI κλπ.), καθώς και σε συνέδρια, ημερίδες και αφιερώματα για το παιδί (παγκόσμια ημέρα κατά της βίας, παιδί και internet, young steps festival κλπ). https://www.facebook.com/MousikokinitikiOrffElenaMichailou
Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τον πρωταθλητισμό (Βόλεϊ Α2 εθνική). Μέλος του ΕΣΜΑ και αντιπρόεδρος αυτού από το 1999 ως το 2003.
Ιδρύτρια του ArtEscape https://www.facebook.com/artnatureretreat/
Έχει συμμετάσχει στην παράσταση «GENERATOR» του Δημήτρη Βασιλάκη ένα jazz θεατρικό-multi performance, ποίηση, live music στο Cartel Τεχνοχώρο και στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Βραυρώνας
http://www.youtube.com/watch?v=fJ8T-S1n9SQ
Από το 2017, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον Απολλώνιο Βοτανικό Κήπο των Δελφών και συνεργάτης της Σχολής Χορού Ματέϋ.

Trackback from your site.

Σχολή Ματέϋ © 2014 | Κατασκευη Ιστοσελιδων – Web Builders